Isukki on innokas yhteistyöntekijä, innokas tapaaja. Mietinkin, milloinkohan hän ottaa yhteyttä lasten tapaamisiin liittyen, tammikuun tapaamiset kun on sopimatta. En tiedä, olisiko näinkään varhaisessa vaiheessa viestiä asian tiimoilta laittanut, ellen itse olisi laittanut tekstaria.

Pirpanan puhelin hajosi. Sattuikin hyvään saumaan. Puhelimen takuuaika meni umpeen juuri joulun kynnyksellä, ja rikkoontuminen, vika, havaittiin vasta nyt. Vika on sellainen, että on aivan varmasti ollut alun pitäenkin, valmistusvika. Mutta kun ei tullut ilmi kuin vasta nyt.  Käytin puhelinta liikkeessä. Takuuaika on mennyt umpeen, ja puhelimen korjaaminen maksaisi saman verran kuin uuden vastaavan ostaminen. Kyseessä on siis halvin versio mitä Samsung myy. Kyllä puhelinta voi käyttää, mutta vika rajoittaa ja rajaa puhelimen käyttöä.

Laitoin Isukille tekstarin. Olisiko hänessä isää sen verran, että hankkisi Pirpanalle uuden puhelimen? Jii on saanut puhelimia, tabletteja, ja nyt kannettavan tietokoneen ja ollut tosi onnellinen kaikista, Pirpana kysyy, miksi hänelle ei.

Vastaus oli, että tarkistaa minkä hintaisia on, ei lupaa.

Laitoin taas viestiä, että Pirpana toivoo samanlaista Samungia ja etukamera pitäisi olla. Koskapa kotona, kun kerroin ilouutisen, Isukki saattaa ostaa sinulle uuden puhelimen, alustavasti melkein jo lupasi, Pirpana väänsi naamaansa nurinpäin marinaan; hän haluaa tasan samanlaisen, koska hän haluaa pitää puhelinkotelonsa, johon oli juuri liimaillut joululahjaksi osatamiani puhelintarroja.

Niin, että peruste se on tuokin puhelimen mallin hankinalle.

Laittoipa sitten Isukki myös sähköpostia. Ehdotti tapaamiseksi tammikuun viikonloppuja joko viikolla 1 tai 2. Viikko 1 on heti ensi viikko, maanantaina alkava. Että ei niinkuin yhtään viime tipassa. Tarkoittaa siis sitä, että meillä ei ole mitään menoja, ei suunnitelmia? Ihan varmasti hän on tammikuun ohjelmansa ja tapaamisen suhteen itselle sopivat viikonloput tiennyt jo monta kuukautta aiemmin, mutta ei ole vaivautunut minulle asti tammikuun tapaamisajankohtaa ilmoittamaan tai kysymään. Miksipä kysyisi? Jos kumpikaan näistä ei kelpaa, jos meillä on jo sovittua menoa joita en peru tapaamisen takia, olen hankala enkä anna tavata. Minua voi siis syyttää tapaamisten hankaloittamisesta ja estämisestä, sitä voi käyttää minua vastaan.

Jos suostun, jos perun kaikki sopimani, se ei häntä hetkauta.

Vallankäyttöähän se tämäkin on. Vallankäyttöä on se, että tapaamisten sopimiset jätetään viime tippaan. Näin hän on toiminut ennenkin. Hän odottaa, että minä laitan kyselyn, johon hän ei vastaa. Nyt en kysynyt, koska joulukuun tapaamisesta kysyin ensimmäisen kerran lokakuussa, enkä saanut siihen vastausta. Viestini kun menevät kuulemma roskapostikansioon, jota hän ei  lue - tai lukee, olen varma että lukee - tai ettei viestini minnekään roskapostiin edes mene, mutta ei vaan vaivaudu vastaamaan. Miksipä minulle pitäisi viestejä laitella tai niihin vastata!

Kalenterini on työpaikalla. Se, mihin olen merkinnyt tammi- helmi ja maaliskuun menot ja ajankohdat, jolloin minulle ja lapsille isätapaamiset sopivat. Kotikalenterissa on ylhäällä vain tammi- ja helmikuun viikonloput.

Ei minullakaan mikään kiire ole.

Vastaan Isukille ensi viikon alussa.

Enkelilleen Isukki on jo varmasti kertonut, miten minä olen hankala, enkä vastaa enkä vahvista, joten hän ei tiedä, kumpi minulle sopii, viikko 1 vai viikko 2.

Katsoin kalenterin jo toukokuulle asti ja huomaan, että juuri toukokuu on hankala. Silloin tulee varsinkin Jiille varmasti paljon kokeita. Peruskoulun ala-aste päättyy, ja kokeita on varmasti paljon. Niihin pitäisi panostaa, niiden pitäisi mennä hyvin. Vappuviikonloppua en taas halua tapaamiselle pyhittää, koska silloin on perinteeksi muotoutunut vapputapahtuma kaveriporukan kanssa Ullanlinnassa.

Ja huhtikuussa on pääsiäinen virpomisineen. Joten huhtikuukin on vähän miettimistä, että milloin olisi hyvä ajankohta. Pirpanan ilmoitin yhdelle lasten leirille, saa nähdä sopiiko joukkoon vai ennättikö leiri jo mennä täyteen.

Tämmöisin miettein, tämmöisellä tavalla alkaa siis tämän vuoden tapaamisyhteistyö Isukin kanssa.

Ei mitään uutta siis, ei mitään muutosta toimintaan. Miksipä olisikaan! Mehän olemme eronneet, joten miksi ihmeessä pitäisi kuulumisia vaihtaa tai muutenkaan mitään yhteydenpitoa pitää täysellisen epäkelvoksi osoittautuneen ihmisen kanssa! - ai yhteiset lapset, vai? niidenkö takia? a-haa! Mutta kerropa tuo sille Isukille, kiitos. Hänellä kun on oltava vihollinen, inhon ja vihan kohde, epäkelpo äiti, inhottava exä, jota voi syyttää. Huonosta äitiydestä ja yhteistyön toimimattomuudesta.