Leivonta-, sisustus- ja kokkausblogeilla on hurjan paljon lukijoita. Semmoisesta voisi saada itselleen vaikkapa ammattimaisesti hyvän toimeentulon. Mikäs siinä. Olet kotona, leivot paakkelsia, pullaa ja piirakkaa, koristelet kuppikakkuset somin pienin piperryksin ja isommatkin täytekakut herttasilla ruusukkeilla, vauvantossuilla tai sitten vähän rouheammilla prosyyreillä, teet suolasta ja voileipäistä ja jos vaikka minkälaista. Ja sitten otetaan kuvia. Analysoidaan oman tuotoksen tekovaiheet ja lopputulos niin maun kuin ulkonäönkin suhteen. Lievästi vaatimattomasti, vain hiukkasen itsekriittisesti, silleen sopivassa suhteessa, ettei kukaan vaan kuvittele, että itsestäni jotain kuvittelisin, eikä estäisi kehujen virtaumaa.

Jos perheessä on lapsia, ja lapset ovat mukana Leivontablogissa. Kerrotaan arkipäivän positiivisella huumorilla höystettynä ruuhkavuosien kotoilutuoikoista, innokkaista pikku kätösistä siinä jauholaarien yläpuolella. Kaikki hymyilee, kaikki on niin strömsöötä.

Mutta hei! Minähän kuulosta ihan inhorealistisen kyyniseltä! Ja minun piti päivittää tänne oman pikku elämäni Leivontablogi-osuus! Kyllä meilläkin! Leivotaan meinaan. Ja hymyillään siinä jauhopöllyn keskellä, saadaan hyvän makuisia tuotoksia!

Joulun aikaan tehtiin pipareita, koska niin kuuluu tehdä. Ja piparitaikina on hyvää. Ja lapset haluaa. Leipoa ja syödä piparitaikinaa. Tänä vuonnan mentiin laiskemman kaavan mukaan ja piparitaikinan ostin kaupan pakastealtaasta. Normaalisti teen sen itse.

Ja pullaakin meillä osataan tehdä. Pirpana ei tästä niinkään ole innostunut. Jii leipoi. Hyviä tuli. Mutta pullia ei tullut niin paljon, että töihin riittäisi viemisiä. Ihan itselle ja kotitarpeiksi vaan.

Ja koska tämä postaus on Leivontablogi-postaus, tähän tulee myös kuvia. Valitettavasti kännykamerani kuvat eivät mitään maan parhaita ole. Kuvien laatu muuttuu heti, kun tästä arkielämäni blogista joku alkaa maksamaan minulle. Palkkaa. Mieluummin verottomana. Ok. Se oli vitsi. Noi kaikki.

* olen tähän nyt yrittänyt ladata kuvia meidän leivontatukioista, mutta en saa niitä siirrettyä enkä edes löydä tietokoneen kuva-albumeista. En tiedä, minne ne on sieltäkin kadonneet. yritän saada kuvat tänne myöhemminkin, teretulemast siis jälkijättöisesti tsekkaamaan tätä postausta :D *

 

-- apuja kaivattaisiin. En saa liitettyä tänne omaan kansioon kuvia koneelta enkä saa kansiosta kuvia tähän. Jokin menee pieleen, puuttu joku kohta mistä klikata että liitä. tai jotain ---

 

No nyt oivalsin, tässä kuvia.

Joulutorttusia, uuniin menossa.

 

20151128_192004.jpg

 

Pipareita:

20151128_191540.jpg

Täytekakku, karkkikakku Jiin synttäreille.

Koristelun aihe on Karkkimaa, jossa juna menee välissä ja tikkarit olisivat puita. Laitoin ne kuitenkin liian aikaisin, ja jääkaapissa menivät kosteiksi, pinnaltaan tahmeiksi. Ei niitä kukaan syönyt.

Eli ei tämä lopputulos ehkä Leivontablogin vaateta täytä :D Mutta hyvää oli ja kaikki syötiin.

IMG_6967.JPG

 

Ja tässä nyt ne pullat, mitä Jiin kanssa väkerrettiin. Korissa on jouluinen liina ja muutama pehmo tuli osingoille. Pieniä pullasia, Jiin "mytöstämiä" (murresana, tarkoittaa .. no, just sitä!) ja kaikki olivat tyytyväisiä.

20160103_190450.jpg