Jii sai joululahjaksi uuden kannettavan tietokoneen ja jätkä on onnesta soikeena. Rahapussissa on joulu- ja synttärilahjaksi saamiaan rahoja, joilla hän osti pelikaupasta litteran, jolla ladataan netistä peli, mikä tahansa peli, tai tässä tapauksessa yksi tietty, koska sitä ei ollut edes tässä liikkeessä (eikä aikaisemmissakaan, marketeissa), fyysisesti myynnissä. Systeemiin kirjautuminen ja pelin itsensä lataaminen ei sinänsä vaikea tai mahdoton tehtävä ollut edes minunkaltaiselleni täydellisen epätekniselle ja huonohermoiselle tumpelolle, kun ohjeita noudatti tarkasti ja huolella. Jii oli vaan jättänyt tekemättä pari asiaa, jonka takia tilanne jumiutui ja Jii veti raivaria ja ulinakohtausta, minä menetin hermoni ja kärsivällisyyteni ja sitten huudettiin. Pirpana sulkeutui huoneeseensa ja Jii paukkui ulos murjottamaan. Minä latasin ohjelman koneelle.

Jii on siis istunut naama tietokoneessa kiinni melkoisen pitkiä sessioita.

Tänään hoidin Pirpanan puhelinasiaa Kauppakeskuksen liikkeessä, jonne matkasin julkisilla. Lapset jäivät kotiin. Sillä välin kuin laitoin ruokaa, lapset olivat ulkona. Ruuan jälkeen istui Jii taa tietokoneella.

Kehoitin keksimään jotain muuta tekemistä. Pirpana oli siinä jo leegojen kanssa Jiin selän takana Jiin huoneessa ja kas ihmettä, ei tarvinnut sen enempiä aiheesta vääntää: Jii jätti koneensa ja siirtyi lattiatasolle leikkimään. Siitä heitä sitten ei meinannut saada iltapalalle ja hammaspesulle ja nukkumaan. Kun täytyy nyt leikkiä.

Ihanaa, että lapset leikkivät. Keskenään. Riitelemättä.

Joululoma Kylpylässä kantaa hedelmää heti kotiarkeen. Kun olemme viikon tiiviisti yhdessä, minä olen läsnäoleva kun ei ole kodin arjen tehtäviä viemässä aikaa ja voimavaroja, ja voin keskittyä vain lapsiini. Lapset ovat tiiviisti keskenään. Se lähentää meitä ja tuo molemmille lapsille semmoita sisarusyhteyttä, mikä  näkyy heti kotiarjessa. Näin on ollut ennenkin. Lomat tekevät meille todellakin hyvää, parantavat yhteiseloamme.

Nyt voi arki todellakin alkaa. Ja niin, alkoihan se. Auton hajoamista piti jo loman aikana vähän selvitellä, selvittely jatkuu heti maanantaina. Ja Isukin kanssa sujuvasti toisenkin aikatauluja kunnioittava tapaamisyhteistyö, jes.