Tämä viikonloppu piti olla Pirpanan viikonloppu.

Eipä sitten onnistunutkaan.

Pirpana olisi halunnut mennä uimaan uimahalliin, jossa on poreallas ja villivirta. No, eihän me mihinkään uimahallille voida mennä, kun Jiillä on kinttu kipsissä.

Kävin kuitenkin fillarilla lähikapassa, ruokakaupassa, yhdessä Pirpanan kanssa. Teddy-marsun heinät olivat päässeet loppumaan, eikä niitä voi odotuttaa minnekään maanantaille. Pirkko ja Jorma olivat pienen Birgitta-tyttärensä kanssa tulossa kylään ja jotain kaffen kanssa tarjottavaa pitäisi myös ostaa. Pirpana ilmoitti haluavansa jäätelöä. Minä juttelin Teddylle, että saat heinäsi ihan kohta...  Jii makasi sohvalla miehisessä yöasussaan eli pelkissä boksereissa ja pelasi, sieltä pelin pimputuksen takaa tuumasi, että hän haluaa myös. Ai heiniäkö? Juu, saat heiniä, voit jakaa Teddyn kanssa saman paketin, yhteinen varmasti riittää.. ja rapsuttelin pojan hiuskuontaloa. Jii virnuili pisamisensa takaa.

Pirpanalla on "uusi", käytettynä ostettu fillari. Entinen, niinikään käytettynä tehty löytö, kävi pieneksi. Tämä on ehkä pikkaisen liian iso siinä mielessä, että jalat yltävät satulasta vain maahan vain varvistamalla, mutta muutoin fillari on oikeinkin sopiva ja todella hyväkuntoinen, todellinen löytö. Hiukan liian kallis se minun budjetilleni oli, mutta kaikki edullisemmat meni nokan edestä (nettikirppareilta) ja tämän ennätin varata.

Pyysin lasten isältä pientä avustusta lapsen fillariin, kuten olen pyytänyt aiemminkin molempien lasten fillareihin. Viime kesänä piti ostaa Jiille uusi pyörä, sillä tuon kokoluokan poikien käytetyt fillarit olivat kaikki niin surkeassa kunnossa, ettei niitä kannattanut ostaa. Ja melkoista hintapyyntöä kuitenkin käytetystä, kunnostusta vaativasta romukkeesta pitivät.

Silloin kun Pirpanalle ostin sen pyörän, joka nyt kävi pieneksi, pyysin myös hiukan avustusta. 20 euroa edes. Perustelin, että lapset eivät ole sinulle mikään kuluerä, kun et maksa elareita (Kelan kautta, ns. 0-sopimus eli ei jää velkaa minnekään, yhteiskunta maksaa). Isukki totesi, että eikö se ole sama, mitä kautta elarit tulee, pääasia että saat ne.

Juujuu, mutta elarit eivät kerrytä sinulle mitään velkaa, lapset eivät ole millään tavalla sinulle kuluerä...  Ei liiennyt, ei tullut. Ei ole varaa, ei ole rahaa, on rahaa just ja just sen verran, että bensat tai naftan saa autoonsa ostettua että töihin pääsee ja niin edelleen.

Jille hän osti Lidlistä kypärän, kun niitä tuli edullisella hinnalla sinne myyntiin ja Jiin entinen, jo monta vuotta käytössä ollut kypärä, hajosi. Tänä keväänä ostin sitten Pirpanalle niinikään Lidlistä kypärän, kun entinen kävi pieneksi. Lahjoitin sen Pirpanan luokkakaverin Pepin pikkusiskolle Annikalle. Mietin, että saisin siitä ehkä 5 euroa, enkä viitsi nähdä myynnin vaivaa, pääsen näin nopeasti eroon ja kypärä menee ihan tarpeeseen.

No, nyt on sitten Pirpanalla ihana vaaleanpunainen fillari ja ihana uusi kypärä, jossa on takana vilkkuvalo. Vähän hönelö se vielä tuon ikäinen fillarin kanssa on, pari kertaa kaatuikin ja marisi jo, ettei aio polkea ollenkaan. Liikenteessä kaiken huomioiminenkin on sitä sun tätä, ja fillaroidessa opastan koko ajan: ota oikea reuna, nyt on tulossa ylämäkeä ja kannattaisi vaihtaa pienempää vaihdetta, mikä vaihde nyt on, .... ny ylitetään tie, katsotaan tuleeko autoja... hienosti menee...  siirry nyt vasemmalle reunalle, oikeasti meidän kuuluisi mennä oikeaa reunaa, koska on oikeanpuoleinen liikenne, mutta tuossa kohden, missä jalkakäytävä menee ajotien reunaa pitkin, kannattaa siirtyä vasemmalle reunalle, niin se on turvallisempaa....

Pirpanan lauantai ei siis ihan toteutunut Jiin kipsikintun takia. Mutta jotain pientä sentään.  Lapset saivat jäätelönsä, Teddy heinänsä. Ruuaksi tehtiin perunamuussia ja nakkeja. Pirpana silppusi salaatin. Keitin esikypsennetyt maissintähkät minulle ja Pirpanalle, maissi on Pirpanan herkkua ja syödä nakerteli perunamuussin ja nakkien lisäksi kokonaisen maissintähkän. Minä olin ihan salaattilinjalla.

Ensi viikonloppu on äitienpäiväviikonloppu. Mutta on siinä ihan tavallinen kaksipäiväinen viikonloppu, että sinne uimahallille päästään tai jotakin, ulkoilua, retkeilyä, mitä tahansa muuta kuin vain sisällä kotona olemista. Jos vain Jiin pääsee ensi viikon loppupuolella kipsistään eroon, kuten lääkäri alustavasti uumoili.