. 20151009_153133.jpg

Kuten näkyy, meillä on salaatit lautasessa valmiina. Jos ei muuten ole väriä ja tuoreutta ja raikkautta lautaselle laittaa, niin se on siinä lautasessa.

Näitä Arabian Runo-lautasia himoitsin pitkään. Vihdoin raaskin ostaa, en muista ostinko kolme ensimmäistä tarjouksesta vai II-laatuisena outlet-myymälästä. Seuraavat kaksi ostin täydellä hinnalla. Eli niitä on nyt 5 kpl. Riittää meidän tarpeisiin. Jos joskus enemmälti on väkeä ruokapöydässä, siihen tarpeeseen on Villrey&Bohin upeat valkoiset lautaset, joiden juju on lautasen muotokielessä.

En erityisemmin perusta kokkaamisesta. Ruokaa tehdään ja sitä syödään, jotta pysytään hengissä. Jos joku hyvän aterian minulle tarjoaa tai itse valmistaa, osaan kyllä nauttia ihan täysin rinnoin ja vatsan täydeltä. Ja olenhan minä joskus semmoisissa tilanteissa ollutkin, viiniä myöten mielettömän upeat ateriakokonaisuudet nauttien, lautasliinat polvelle taiteltuna ja skoolauksia hillitysti nostellen.

Kuva on näköjään joskus kesäaikaan otettu ja lautaselle on aseteltu tuorepastaa, juustoraastetta ja broileria, jonka lihat olen irroittanut valmiiksi. Salaatinlehdet on Villrey&Bohin pienessä kaarevareunaisessa pikkulautasessa.

Olenko sanonut sitä täällä ikinä aikaisemmin? No en, no olen, no ihan sama.

Ihminen on onnellinen loppujen lopuksi tosi pienistä asioista. Minä iloitsin näistä lautasista, joita on viisi kappaletta  ja kolmea eri kuosia. Iloitsen noista kaarevareunaisista pienistä tarjouluastioista.

Ja siitäkin, että lapset toisinaan tyhjentävät tiskikoneen. Ok, maksua vastaan, ja käskettäessä, mutta kuitenkin, ja  korvaus on oikeasti tosi pieni. Inhoan tiskikoneen tyhjentämistä. Ennemmin vaikka menen pesemään vessan ja lattiakaivon.