Jiin luokkakaverit jatkavat keskustelujaan tuolla saitilla, jonka ideaa en ymmärrä. Miksi tuollainen saitti on olemassa? Yleinen nettisaitti, jonne rekisteröitymällä pääset esittämään kavereillesi kysymyksiä ja vastailemaan kavereitteisi kysymyksiin? Mitä järkeä tommosessa on!

Siinä samalla tosin sitten näppärästi voi haukkua ja irvailla jotakuta. Ottaa koko nettiavaruuden mittaiseen laajuuteen jonkun haukuttavaksi. Kiusattavaksi. Selän takana, netissä.

Nyt sitten selvisi ainakin yksi syy, miksi Jii on kiusan kohteena.

Jii on ruma. Luokan rumin oppilas.

"Rumin ehk.joku (anteeks pakko sanoo joku) jii ja kaunenin varm xxxx"

Ei ole mikään pakko nimetä ketään, ei ole pakko vastata eikä ole pakko vastata ja julkaista koko kysymystä. Ei ole mikään pakko.

Tyttö,  joka tämän vastauksen antoi, joka minun lapseni nimesi luokan rumimmaksi oppilaaksi - hänen äitinsä on yksi luokan näkyvimmmistä ja äänekkäimmistä aktiivityypeistä. Samainen tyttö oli mukana viime vuoden kiusaamistilanteessa.

Minusta tuntuu pahalta.

Tuo minun sinisilmäinen, pisamaposkinen pellavapää on tämän luokan lemmikkioppilaan mielestä - luokan rumin.

No, Jiillä ei ole söpösti pörröiset hiukset, ei ruskeita silmiä, tasaisesti päivettynyttä hipiää, rusottavia poskia. Ei hän muistuta robinia eikä minkään poikabändin keulahahmoa. Onhan vaan tavallisen näköinen lapsi. Minusta hauskan näköinen pisamineen. Suora nenä, vahva leuka, säännölliset piirteet, selkeän siniset silmät. Mutta liian vaalea, liian suomalaisen näköinen suomalaiselle tyttölapselle, 12-vuotiaalle.

Liian ruma. Riittävän ja mukavan ruma, jotta voi ottaa nettikiusaamisen kohteeksi.